Assalamualaikum…

just a short update. found a really nice post on youtube on muslim women, somehow eventhough the clip is only 2 minutes plus i think it helped me to kind of realize and reminded of how i should actually dress up…

since balik malaysia ni teringin jadi kononnye ikut trend semasa laa…huhuhu…orang pakai tudung syria kite pon nak try syria..orang pakai tudung yuna ponn kite nak tudung yuna gakk..and i maluuuuu nak admit that hari hari and setiap masa ponn saye bukak shopblog tudung nk beli tengok shawl laa pashmina lagii…memang tak terkejar laa ngan trend …and the main reason i think i want to follow trend2 ni sume sebab people i meet usually thinks saye ni dah tuaaa T_T sebab saye tak pakai macam orang2 muda pakai…but then..after watching this video..i  feel that i don’t need to put effort to please other people with what i’m wearing..i only need to dress to please Allah and that does not mean takleh cantik2..sebab Allah suka yang cantik jugak tapi kene ikut rules yang Allah dah letak laa kan? so lepas ni…kalau serabut2 tatau nk pakai ikut trend or ikut yang betul…just remember this question – is Allah pleased with what i’m wearing?

toodles!

wallahua’lam~

Help! I don’t have the feel of working anymore…I’m not the kind yang suke whine about things…haha kott but somehow I don’t feel like doing the things I’ve been doing anymore…it could be that I’m saying this sbb dah penat kot…last week was crazy and the week before was also looong….I feel like taking a break from all this and not Jacob to think about it for awhile…ini tak I CONSTANTLY think about work even when I’m about to sleep…teruknyeeeeeeeeeeee >.<

Nak jadi cikgu kindergartenlaaaaa camnie hurmmmmm

Hello…

I know i haven’t been updating the page for almost a year..so i thougt of starting out slow (baby steps)…

Updates? A lot had happen over the one year ..to update each of them here will take a lot of time and membazir masa jeeee….but what i can say is that i’m truly happy with every single thing and can’t wait for what’s in store in the future =D

and to all those people yang keep on asking me to update the blog..thank you sebab setia lagi suruh mengupdate the blog..haha maceh2 ^______^

take care!

Assalamualaikum…

ok..takleh tahan laa..have to share jugak…this picture is mellttiiinnggg my heart laaa…..hihihi….saye suke sangat laa dekat dia nih…satu hari ni asyik tengookkkk jeee gambar dia..haihhh haiihhh….gerammnye saye……Ahmad Irsyad Zaini comellll sangatllaaaaaaaaaaaa =)

irsyad-comei

sweet.manis

saye sayangggg sangat anak2 sedare saye..escpecially time2 kecik camni..bile derang dah besar cam kadang2 tuh geram gakk kan…ish3..tak patut…but…they always without fail buat saye cair and eventually get away with stuff…grrr..mane boleh! =p tapi saye sayaaaang mereke!

this picture was taken last week at a wedding in temerloh…i think i’ve start to grow interest in taking portait laa…learning how to capture the emotion and feeling…sangat berminat to be able to do so….kene banyak practice ni….this picture was one of beberape puluh of him i’ve tried to shoot….nasib baik kali ni kot dia nak senyum and setting camera pon ok time tuh

also, i think i wanna start using my d40 again..but that means i have to get a new lense..we’ll see how things goes…

 wallahua’lam

 

Assalamualaikum

this morning got in quite early after a few days of coming in on the dot. hehehe. jadi saye pon mule laa mengambil ambil gambar menggunakan telefon of my view from my floor. here are some of it to be shared with you…..=)

but now my laptop and iphone is being silly jadi tak dapat lagi…later..soon today okayy?

**edited**

as promise…for the view of my very setia blog readers..surprisingly =p

 

tengoklaa luar tingkap tuh..matahari ponn tak keluar lagi saye yang keluar dulu…sob sob

IMG_0390

amek gambar sendiri2 before gi keje...T_T

ape saye nampak luar tingkap dekat office tuhh?

IMG_0421

view from my floor at the office

dari sini juge saye boleh lihat hospital tempat saye dan abang abang saye di lahirkan?..talking about remembering your birth place huh?..hari2 pon mengadap…haha

IMG_0422

hospital tuh yang warne biru/kuning cair...very far cannot see

my personal favourite of the day….so nice……

IMG_0423

serenity under the morning sun

okay…itu saje..nnt ade lagi kot..next version..dunno when tho…haha…harapnye berpuas hatilaa yeee =)

wassalaam

p/s: alhamdulillah ‘ala kulli haal =D

 

Assalamualaikum…

 

this is the picture i wanted to post smlm tapi baru dapat post arini…saje..cubaan terbaru ….bosan dah mengadap words everydah…bertukar arah jap…tak lawa pon…tapi saje nak letak jugak…hihihi

pemandangan random

pemandangan random

my attempt at sketching

my attempt at sketching

 

okay..tuh je..memandangkan kite dah masuk pon 10 malam terakhir Ramadhan…jommm double/triple our effort…peluang ni tak datang selalu…mari2 =)

wallahua’lam

Assalamualaikum….

 

nothing much to write..just thought it would be a shame not to write anything today..on this date…hihihi…its 09/09/09…saje konon nak buat gempak…

meant to post a picture…tapi..tetibe lak battery camera abes..jadi kene charge dulu and maybe post it tomorrow…

update tentang diri sendiri: masih bergolek2 atas katil seperti selalu =)

 

wassalam

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.