Assalamualaikum…

just a short update. found a really nice post on youtube on muslim women, somehow eventhough the clip is only 2 minutes plus i think it helped me to kind of realize and reminded of how i should actually dress up…

since balik malaysia ni teringin jadi kononnye ikut trend semasa laa…huhuhu…orang pakai tudung syria kite pon nak try syria..orang pakai tudung yuna ponn kite nak tudung yuna gakk..and i maluuuuu nak admit that hari hari and setiap masa ponn saye bukak shopblog tudung nk beli tengok shawl laa pashmina lagii…memang tak terkejar laa ngan trend …and the main reason i think i want to follow trend2 ni sume sebab people i meet usually thinks saye ni dah tuaaa T_T sebab saye tak pakai macam orang2 muda pakai…but then..after watching this video..i  feel that i don’t need to put effort to please other people with what i’m wearing..i only need to dress to please Allah and that does not mean takleh cantik2..sebab Allah suka yang cantik jugak tapi kene ikut rules yang Allah dah letak laa kan? so lepas ni…kalau serabut2 tatau nk pakai ikut trend or ikut yang betul…just remember this question – is Allah pleased with what i’m wearing?

toodles!

wallahua’lam~

Advertisements